onsdag 5 november 2008

Ricotta Tårta (Torta di ricotta)

Ricotta (färskost) 250 gram
4 dl grädde
1 msk mjölk
3 ägg
2-3 msk pinjenötter
1 msk citronsaft
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
smör och mjöl till formen

Separera gulor från vitor.
Vispa äggulorna och sockret poröst.
Rör ricottaosten med en gaffel och
blanda ner i äggröran.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör ner lite i taget i smeten.
Tillsätt citronsaft, mjölk och grädde.
Vispa de äggvitorna till ett hårt skum
och vänd försiktigt ner i smeten.

Smörj och mjöla en form med löstagbar botten.
Häll i smeten och strö över pinjenötterna.

Grädda i 180° i ca 50 min, tills kakan fått färg.
Kakan blir inte genomgräddad,
den SKA vara kladdig i mitten.

Låt svalna och lägg upp på ett serveringsfat.
Pudra över florsocker innan servering.

Inga kommentarer: