torsdag 11 september 2008

Focaccia

Jag är ingen bagare, men detta bröd är oemotståndligt gott,
alltid lika populärt när vi gör det på jobbet.

14 dl vetemjöl
2 dl Grahamsmjöl
6,5 dl vatten
1 msk salt
0,5 pkt jäst
0,5 dl olivolja
1 msk torkade örter
några kvistar färska örter
0,5 dl goda oliver
1msk flingsalt


Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjölet, kallt vatten och jäst i maskin.
Arbeta degen i ca 15 minuter.
Häll i 1 msk salt och arbeta degen en liten stund till.
Låt jäsa i ca 45 min.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj papperet med lite olivolja.
Platta ut degen till en tjock "kaka" och lägg över den på bakpapperet.
Gnid in brödet med olivolja, strö över kryddorna
och tryck ner oliverna i brödet.
Låt jäsa i ytterligare ca 45 minuter.
Strö över det grova saltet och ställ in brödet i ugnen.
Sänk temperaturen till 225 grader.
Baka i ca 20 minuter.

1 kommentar:

Ewa Bylander sa...

Suveränt gott bröd!! En som smakat! Ser fram emot några nya rätter i höst som mannen kan lära sig :-), jag äter gärna.