lördag 18 april 2009

Skaldjurssoppa

På förfrågan så publicerar jag nu min variant på detta klassiska recept
Hetta upp en stor kastrull och lägg i smör/olja
Häll i räk/kräftskal/huvuden och rör runt medan det fräser
Lägg i hel vitlöksklyfta, gul lök, morot, rotselleri,
dillstjälkar/dillfrön samt lite persiljestjälkar
Pudra över cayennepeppar
Ha i lite tomatpuré
späd med vitt vin och vatten tills det täcker
Koka/reducera ca 30 minuter
SILA
Reducera ytterligare
tillsätt en skvätt konjak eller sherry
smaka av med salt & peppar
tillsätt grädde efter smak
red ev av med toppredning eller maizena
Montera med smör
Servera med några skalade räkor/kräftstjärtar
Samt en klick creme fraiche
NJUT !!

1 kommentar:

Marinethe sa...

Låter finfint, ska testa detta på maken !!!