torsdag 2 april 2009

Fiskbiffar

Skär ned ca 300gram lax i små kuber/strimlor
gör likadant med någon vit fiskfile (Gös, torsk el dyl)
Hacka en näve skalade räkor eller lyxa till det
med lite scampi.
Blanda allt med 2msk ströbröd, 1/2dl grädde, 1ägg
samt salt & peppar efter tycke och smak.
Till sist blanda i skuren dill efter behag.

Stek långsamt i smör&olja till fin färg
låt gå i ugnen 125grader i max 10 minuter.
Servera med lite pressad potatis och en aioli
eller varför inte som en "burgare" med ett gott bröd.

2 kommentarer:

Ewa Bylander sa...

Låter ju suveränt gott! Ska testa imorgon kväll kanske, men hur mycket räcker det till..

Du vet ju min låga nivå på matlagninsgskonsten...behöver mycket info för att lyckas :-)
ew

nyll sa...

Har nog hört att du kan en hel del..
men 4 personer är det nog lagom till.
Blir det över så funkar dom utmärkt att frysa in och sen kanske äta kalla på en macka vid senare tillfälle /Nyll