söndag 1 juni 2008

Vitlök & persiljestekt fläskfilé

150-200 gram fläskfilé per person
"banka" ut portionsbitarna till ca 1cm
(använd gärna en plastpåse runt köttet när du bankar)
Hacka mycket persilja och ca 1 vitlöksklyfta/köttbit och rör
ihop med lite god olivolja och flingsalt samt vitpeppar från kvarn.
Vänd ned köttbitarna i blandningen och låt stå och "dra" i ca 1 timme.
Bryn fläskfilen, lite i taget på båda sidor i en het panna med smör.
Lägg åt sidan och när du brynt alla bitar färdigt
så lägg tillbaks i pannan och låt gå klart i ugnen
på ca 125grader och 20 minuter.

Funkar utmärkt med en potatisgratäng eller
varför inte lite sockerstekt nypotatis nu när säsongen börjar !!

1 kommentar:

Ewa Bylander sa...

Jag blir hungrig av att bara läsa alla goda recept! Helt suveränt att få tips från en kunnig man. Det blir ingen test nu...vi väntar till slutet på augusti, men då ska det testas!! En som gillar att äta god mat men inte laga den :-) (Ewa)