På förfrågan så publicerar jag nu min variant på detta klassiska recept
Hetta upp en stor kastrull och lägg i smör/olja
Häll i räk/kräftskal/huvuden och rör runt medan det fräser
Lägg i hel vitlöksklyfta, gul lök, morot, rotselleri,
dillstjälkar/dillfrön samt lite persiljestjälkar
Pudra över cayennepeppar
Ha i lite tomatpuré
späd med vitt vin och vatten tills det täcker
Koka/reducera ca 30 minuter
SILA
Reducera ytterligare
tillsätt en skvätt konjak eller sherry
smaka av med salt & peppar
tillsätt grädde efter smak
red ev av med toppredning eller maizena
Montera med smör
Servera med några skalade räkor/kräftstjärtar
Samt en klick creme fraiche
NJUT !!
lördag 18 april 2009
torsdag 2 april 2009
Fiskbiffar
Skär ned ca 300gram lax i små kuber/strimlor
gör likadant med någon vit fiskfile (Gös, torsk el dyl)
Hacka en näve skalade räkor eller lyxa till det
med lite scampi.
Blanda allt med 2msk ströbröd, 1/2dl grädde, 1ägg
samt salt & peppar efter tycke och smak.
Till sist blanda i skuren dill efter behag.
Stek långsamt i smör&olja till fin färg
låt gå i ugnen 125grader i max 10 minuter.
Servera med lite pressad potatis och en aioli
eller varför inte som en "burgare" med ett gott bröd.
gör likadant med någon vit fiskfile (Gös, torsk el dyl)
Hacka en näve skalade räkor eller lyxa till det
med lite scampi.
Blanda allt med 2msk ströbröd, 1/2dl grädde, 1ägg
samt salt & peppar efter tycke och smak.
Till sist blanda i skuren dill efter behag.
Stek långsamt i smör&olja till fin färg
låt gå i ugnen 125grader i max 10 minuter.
Servera med lite pressad potatis och en aioli
eller varför inte som en "burgare" med ett gott bröd.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)