Ett recept som hustrun fått och nu får du prova !
Vispa 3dl grädde
Smält 150gram Odense nougat över vattenbad
Vispa 3 äggulor ihop med 1dl florsocker, blanda
ned innehållet av 1/2 vaniljstång.
Blanda ned grädden och nougaten.
Fyll små portionsformar med parfaiten och
peta i 3-4st frusna hela hallon i varje form.
Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Servera som dom är eller med en ljummen
sås på hallon & blåbär t.ex
Lycka till !!
tisdag 10 juni 2008
söndag 1 juni 2008
Vitlök & persiljestekt fläskfilé
150-200 gram fläskfilé per person
"banka" ut portionsbitarna till ca 1cm
(använd gärna en plastpåse runt köttet när du bankar)
Hacka mycket persilja och ca 1 vitlöksklyfta/köttbit och rör
ihop med lite god olivolja och flingsalt samt vitpeppar från kvarn.
Vänd ned köttbitarna i blandningen och låt stå och "dra" i ca 1 timme.
Bryn fläskfilen, lite i taget på båda sidor i en het panna med smör.
Lägg åt sidan och när du brynt alla bitar färdigt
så lägg tillbaks i pannan och låt gå klart i ugnen
på ca 125grader och 20 minuter.
Funkar utmärkt med en potatisgratäng eller
varför inte lite sockerstekt nypotatis nu när säsongen börjar !!
"banka" ut portionsbitarna till ca 1cm
(använd gärna en plastpåse runt köttet när du bankar)
Hacka mycket persilja och ca 1 vitlöksklyfta/köttbit och rör
ihop med lite god olivolja och flingsalt samt vitpeppar från kvarn.
Vänd ned köttbitarna i blandningen och låt stå och "dra" i ca 1 timme.
Bryn fläskfilen, lite i taget på båda sidor i en het panna med smör.
Lägg åt sidan och när du brynt alla bitar färdigt
så lägg tillbaks i pannan och låt gå klart i ugnen
på ca 125grader och 20 minuter.
Funkar utmärkt med en potatisgratäng eller
varför inte lite sockerstekt nypotatis nu när säsongen börjar !!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)