tisdag 10 juni 2008

Nougatparfait

Ett recept som hustrun fått och nu får du prova !

Vispa 3dl grädde
Smält 150gram Odense nougat över vattenbad
Vispa 3 äggulor ihop med 1dl florsocker, blanda
ned innehållet av 1/2 vaniljstång.
Blanda ned grädden och nougaten.
Fyll små portionsformar med parfaiten och
peta i 3-4st frusna hela hallon i varje form.
Låt stå i frysen i minst 3 timmar.
Servera som dom är eller med en ljummen
sås på hallon & blåbär t.ex

Lycka till !!

söndag 1 juni 2008

Vitlök & persiljestekt fläskfilé

150-200 gram fläskfilé per person
"banka" ut portionsbitarna till ca 1cm
(använd gärna en plastpåse runt köttet när du bankar)
Hacka mycket persilja och ca 1 vitlöksklyfta/köttbit och rör
ihop med lite god olivolja och flingsalt samt vitpeppar från kvarn.
Vänd ned köttbitarna i blandningen och låt stå och "dra" i ca 1 timme.
Bryn fläskfilen, lite i taget på båda sidor i en het panna med smör.
Lägg åt sidan och när du brynt alla bitar färdigt
så lägg tillbaks i pannan och låt gå klart i ugnen
på ca 125grader och 20 minuter.

Funkar utmärkt med en potatisgratäng eller
varför inte lite sockerstekt nypotatis nu när säsongen börjar !!